ОДПІ
13:37, 27 березня 2018
659
1

ДФС України: За принципом «єдиного вікна» здійснюється 74,5% митних оформлень товарів

ДФС України: За принципом «єдиного вікна» здійснюється 74,5% митних оформлень товарів
Gazeta
Фото: НУС

Оформлення товарів у митницях ДФС за принципом «єдиного вікна» набуває все більшої популярності серед суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. З 1 лютого 2018 року (станом на 21.03.2018) із 356,9 тис. поданих митних декларацій – 216,6 тис. оформлено за принципом «єдиного вікна». Це становить 74,5% від загального обсягу оформлених декларацій.

Найбільший відсоток оформлень товарів підприємствами із застосуванням «єдиного вікна» мають Полтавська – 100%, Луганська – 97,1%, Львівська – 93,7%, Тернопільська – 93%, та 92,5% Івано-Франківська митниці ДФС.

Нагадаємо, що для удосконалення процедури здійснення митного та інших державних видів контролю (санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного) за принципом «єдиного вікна» Кабінетом Міністрів України 31 січня 2018 року прийнято постанову №44, якою було переглянуто порядок інформаційного обміну.

Зокрема, до переліку місць митного оформлення товарів із застосуванням інформаційного обміну між ДФС та іншими державними органами за принципом «єдиного вікна» включено усі місця митного оформлення, розташовані у пунктах пропуску через державний кордон України.

Для реалізації новацій ДФС доопрацювала розроблений нею спеціальний програмно-інформаційний комплекс, інтегрований в автоматизовану систему митного оформлення «Інспектор».

 

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (1)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.