ОДПІ
14:38, 13 березня 2018
549
0

Декларування доходу від репетиторських послуг

Декларування доходу від репетиторських послуг
Gazeta
Фото: НУС

Буська ОДПІ нагадує, до 1 травня 2018 року триває кампанія декларування доходів громадян, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи. Зокрема, декларуванню підлягає дохід, отриманий від репетиторських послуг. До послуг репетиторства належать: підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових, дипломних робіт тощо.

Вчителі та викладачі, які не зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, але надавали в минулому році репетиторські послуги, повинні задекларувати свої доходи.

Зазначеним громадянам необхідно до 1 травня подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою за ставкою 18% та військовий збір - 1,5%.

Декларацію можна подати особисто платником або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису.

На допомогу громадянам на офіційному порталі ДФС України (http://sfs.gov.ua) функціонує спеціальний розділ «Деклараційна кампанія-2018», в якому розміщено копії нормативно-правових актів, якими регулюється порядок оподаткування доходів фізичних осіб, форму річної податкової декларації і зразок її заповнення.

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.