ОДПІ
15:06, 06 березня 2018
614
0

Роз`яснення ДФС: колишні суб’єкти спережиму оподаткування ПДВ до 19 березня можуть виправити помилки, допущені при визначенні ознаки у номері ПН/РК

Роз`яснення ДФС: колишні суб’єкти спережиму оподаткування ПДВ до 19 березня  можуть виправити помилки, допущені при визначенні ознаки у номері ПН/РК
Gazeta
Фото: НУС

 

Для виправлення помилок при визначенні ознаки у номері податкової накладної платниками, які застосовували спеціальний режим оподаткування ПДВ діяльності у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства, відповідно до ст.209 Податкового кодексу України, який був діючим до 01.01.17, встановлено додатковий термін для подання інформації для перерахунку реєстраційного ліміту в СЕА ПДВ.

Надання такої інформації відбувається шляхом складання та подання до ДФС окремого документа-Повідомлення у вигляді розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної (Повідомлення-РК).

Для складання Повідомлення-РК використовується чинна на сьогодні форма Додатка 2 до податкової накладної – Розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної і застосовується механізм, що використовується для направлення на реєстрацію в ЄРПН Розрахунків коригування.

Подання Повідомлень-РК до ДФС здійснюється платниками податку лише в період з 27.02.2018 по 19.03.2018 включно.

Інформація від ДФС щодо прийняття Повідомлень-РК буде надана платникам після закінчення терміну їх прийняття (після 19.03.2018), шляхом надсилання квитанції з відміткою про прийняття Повідомлення-РК або про відмову в його прийнятті із зазначенням причин відмови.

Особливості складання Повідомлення-РК залежно від певної ситуації роз’яснено листом ДФС України 26.02.2018 № 5715/7/99-99-15-03-02-17.

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.