ОДПІ
17:13, 15 січня 2018
656
0

Терміни подання податкової декларації про майновий стан і доходи

Терміни подання податкової декларації про майновий стан і доходи
Gazeta
Фото: НУС

З 1 січня 2018 року розпочалась кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2017 році. Для окремих категорій фізичних осіб визначено різні граничні строки подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи, зокрема:

 

- для фізичних осіб-підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року). Останній день подання декларації за 2017 рік – 09.02.2018;

 

- для фізичних осіб-підприємців, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця за її рішенням,– протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

 

- для громадян, які зобов’язані згідно з ПКУ подати податкову декларацію, і осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, – до 01 травня 2018 року;

 

- для громадян, які мають право на податкову знижку – до 31.12.2018;

 

- для фізичних осіб платників податку-резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, – не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

 

Фізичні особи-підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) в річній податковій декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначити інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.