ОДПІ
12:23, 14 вересня 2017
650
0

На підтримку армії надійшло понад 6 млн. грн. військового збору

На підтримку армії надійшло  понад  6 млн. грн. військового збору
Gazeta
Фото: НУС

Про надходження від сплати військового збору платниками Золочівщини проінформував представників ЗМІ начальник Золочівського відділення Буської ОДПІ Роман Денис.

Посадовець зазначив, що з початку 2017 року від суб`єктів господарювання району на підтримку армії надійшло 6403,1тис.грн. військового збору. Перерахована сума платежу порівняно з аналогічним періодом зросла на 1557,4тис.грн. або на 32,1 відсотки. Зокрема, за серпень 2017 року надходження склали 735,4 тис.грн., що на 197,7 тис.грн., переважають поступлення серпня 2016 року.

Нагадав, що військовий збір запроваджено з серпня 2014 року, його ставка складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Платниками збору є особи, визначені пунктом 162.1 статті 162 Податкового кодексу України, а саме:

фізична особа - резидент, яка отримує доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи;

фізична особа - нерезидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні; податковий агент.

Відповідальними зa утримання (нарахування) тa сплату збору дo бюджету згідно ст. 171 Податкового кодексу з доxодів y вигляді заробітної плати, є прaцедавець, щo виплачує такі доходи нa користь платника податку, з iнших доходів, є податковий агeнт - для доходів з джерела їx походження в Україні, плaтник пoдатку - для іноземних доходів тa доходів, джерело виплати якиx належить особам, звільненим вiд обов'язкiв нарахування, утримання абo сплати (перерахування) збору дo бюджету.

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.