ОДПІ
23:02, 02 листопада 2016
623
0

Роз’яснення щодо обліку договору про спільну діяльність

Роз’яснення щодо обліку договору про спільну діяльність
Gazeta
Фото: НУС

ДФС України листом від 06.10.2016 № 21691/6/99-99-15-02-02-15 надала роз’яснення щодо обліку у контролюючих органах договору про спільну діяльність.

У листі повідомлено, що для цілей оподаткування дві чи більше особи, які здійснюють спільну діяльність без утворення юридичної особи, вважаються окремою особою у межах такої діяльності (підпункт 14.1.139 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу).

Відповідно до пункту 3.5 розділу ІІІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588, на обліку в контролюючих органах перебувають, зокрема договори про спільну діяльність на території України без створення юридичних осіб, за якими здійснюються операції з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню згідно з розділом V Кодексу.

Взяття на облік договору здійснюється шляхом додаткового взяття на облік як платника податків уповноваженої особи. Підставою для взяття на облік договору про спільну діяльність є, зокрема прийняття контролюючим органом рішення про реєстрацію платником податку на додану вартість уповноваженої особи та отримання документів, визначених пунктом 4.6 розділу ІV Порядку.

Після взяття на облік договору про спільну діяльність відомості про нього включаються до Реєстру договорів про спільну діяльність.

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.