ОДПІ
16:36, 10 жовтня 2016
671
0

На порядку денному – легалізація робочих місць

На порядку денному – легалізація робочих місць
Gazeta
Фото: НУС

Питання „тіньової” заробітної плати та погашення заборгованості зі сплати податку на доходи з фізичних осіб не залишаються поза увагою працівників Золочівського відділення Буської ОДПІ. Під час спільних зустрічей фахівців фіскальної служби, органів державної влади з представниками бізнесу, значна увага приділяється саме питанням легалізації робочих місць та доходів, погашення заборгованості з виплати заробітної плати, а також виплати зарплати менше мінімально встановленого рівня.

Нещодавно податківці взяли участь у черговому засіданні комісії з питань легалізації виплати заробітної плати під головуванням керівника апарату Золочівської райдержадміністрації Галини Семчишин.

В ході заходу наголошувалось, що при „тіньовій” зайнятості відбувається виплата заробітної плати „в конвертах”, що призводить до втрати можливості найманим працівникам користуватися державними гарантіями, втрати трудового стажу при розрахунку розміру пенсій, унеможливлює соціальний захист працівників. З іншого боку, такими діями працедавці власноручно підвищують вірогідність проведення перевірок з дотримання вимог трудового законодавства контролюючими органами. Крім того, ухилення від сплати податків в усіх проявах, у тому числі шляхом використання нелегальної найманої праці, тягне за собою фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність.

Cектор організації роботи Буської ОДПІ
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.