ОДПІ
10:23, 04 тра 2016
728
0

Щодо оподаткування доходів ОСББ

Щодо оподаткування доходів ОСББ
Gazeta
Фото: НУС

Золочівська ОДПІповідомляє, що Державна фіскальна служба України листом від 21.03.2016 р. N 6053/6/99-99-19-02-02-15 роз’яснила деякі питання оподаткування доходу неприбуткових організацій, зокрема, ОСББ.

Так, Законом України від 29.11.2001 N 2866-III "Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку"визначено, що об'єкти, які належать до спільного майна багатоквартирного будинку, можуть за рішенням загальних зборів об'єднання передаватися в користування, у тому числі на умовах оренди, фізичним та юридичним особам.

При цьому передбачено, що кошти, отримані об'єднанням у результаті здавання в оренду допоміжних приміщень та іншого спільного майна багатоквартирного будинку, формують дохідну частину ОСББ.

Відповідно до норм Податкового кодексу України для статусу неприбуткових організацій обов’язковою умовою є використання своїх доходів (прибутків) виключно для фінансування видатків на своє утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів.

Отже, внесені до реєстру неприбуткових установ і організацій ОСББ не сплачують податок на прибуток з будь-яких доходів, отриманих ними в межах статутної діяльності, за умови, що такі доходи (прибутки) використовуються такими неприбутковими організаціями виключно для фінансування видатків на їх утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами та не здійснюється розподіл доходу серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників, членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб.

ГДІ з питань організації роботи
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.