ОДПІ
12:36, 02 березня 2016
611
0

Про декларування доходів громадян під час зустрічі із ЗМІ

Про декларування доходів громадян під час  зустрічі  із ЗМІ
Gazeta
Фото: НУС

В Перемишлянському відділенні Золочівської ОДПІ відбулась зустріч начальника інспекції РоманаДениса з головним редактором газети «Перемишлянський край» Світланою Огородник на тему: «Декларування доходів громадян, отриманих протягом 2015 року».

Р. Денис повідомив, що з 1 січня розпочалась кампанія декларування - 2016, яка має свої відмінності від попередніх років. Так, у зв’язку з набранням чинності з 01.01.2015 року норми Закону України від 28.12.2014 № 71 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» фізичні особи за результатами 2015 року визначають податкові зобов’язання не тільки з податку на доходи фізичних осіб, а й з військового збору. Крім того, з 01 січня 2016 року введено в дію нову декларацію про майновий стан і доходи, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859. Платники податку, які згідно з розділом ІV Податкового кодексу України зобов’язані подавати декларацію, звітують до 1 травня поточногороку. Подати декларацію можна на паперових носіях, надіслати поштою з повідомленням про вручення ( з описом вкладення), або в електронному вигляді через інформаційний портал ДФС України з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису.

Посадовець поінформував про випадки, в яких декларація не подається, зокрема, якщо платник отримував доходи: від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу; від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів за якими був сплачений податок;у вигляді об'єктів спадщини, якіоподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 Податкового кодексу України.

На завершення зустрічі керівник інспекції наголосив, що у 2016 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2015 року, податкову декларацію можуть подати впродовж усього року.

ГДІ з питань організації роботи
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.