ОДПІ
15:11, 25 січня 2016
895
0

Звітність по платі за землю подається за новою формою

Звітність  по  платі за землю  подається за новою формою
Gazeta
Фото: НУС

Золочівська ОДПІ повідомляє, що відповідно до п. 286.2 Податкового кодексу України платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.

Платник плати за землю має право подавати щомісяця звітну податкову декларацію, що звільняє його від обов`язку подання податкової декларації не пізніше 20 лютого поточного року, протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним (п.286.3 ПКУ).

Нова форма податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) затверджена наказом Мінфіну України від 16.06.2015 р. № 560, який набрав чинності 31.07.2015 року.

 

З огляду на те, що базовим податковим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік, то нову форму податкової декларації з плати за землю потрібно використовувати для складання звітності починаючи з 01.01.2016 р., у тому числі і для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні звітні (податкові) періоди.

 

 

 

 

 

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.