ОДПІ
16:45, 12 серпня 2015
752
0

Про сплату місцевих, ресурсних платежів – під час «гарячої лінії»

Про сплату місцевих, ресурсних платежів – під час «гарячої лінії»
Gazeta
Фото: НУС
<!-- [if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

В Золочівській ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На запитання платників щодо порядку нарахування та сплати місцевих податків, ресурсних платежів відповідав заступник начальника відділу оподаткування юридичних осіб Роман Ярославович Москаль.

 

Чи повинно підприємство – платник єдиного податку третьої групи сплачувати земельний податок у разі передачі будівлі в оренду?

 

 Юридичні особи – платники єдиного податку, що є власниками земельних ділянок або постійні землекористувачі за земельні ділянки під будівлями (їх частинами), переданими іншим суб’єктам господарювання, з урахуванням прибудинкової території, повинні сплачувати земельний податок на загальних умовах за ставками, визначеними Податковим кодексом України, незалежно від виду діяльності, у тому числі якщо надання в оренду нерухомого майна є основним або одним із видів діяльності. У разі передачі в оренду частини будівлі земельний податок обчислюється пропорційно площі, яку передано в оренду.

 

Як визначається середньооблікова кількість працівників з метою застосування платником спрощеної системи оподаткування?

 

 Визначення показника середньооблікової кількості працівників здійснюється відповідно до Інструкції зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Державного комітету статистики України від 28.09.2005 р. №286, п.3.1 якої встановлено, що середня кількість працівників підприємства за період (місяць, квартал, з початку року, рік) визначається як сума таких показників:

 

 середньооблікової кількості штатних працівників;

 

 середньої кількості зовнішніх сумісників;

 

 середньої кількості працюючих за цивільно-правовими договорами.

 

Чи потрібно суб’єкту господарювання подавати декларацію акцизного податку, якщо з 1 липня припинено торгівлю підакцизною продукцією?

 

 Якщо платник здійснює діяльність, яка не ліцензується, тобто у нього відсутні діючі (в т.ч. призупинені) ліцензії на право здійснення діяльності з підакцизною продукцією та у звітному періоді у такого платника не виникли об’єкти оподаткування, або не появились показники, що підлягають декларуванню, то платник у такому звітному періоді не зобов’язаний подавати декларацію з акцизного податку.

 

Які документи необхідно подати для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, яка її вартість?

 

 Для отримання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами суб’єкту господарювання необхідно подати до Головного управління ДФС у Львівській області або до ЦОП за місцем торгівлі такого суб’єкта господарювання заяву на отримання відповідної ліцензії, копію платіжного доручення про сплату квартальної суми за таку ліцензію з відміткою банку та довідки відповідного фінансового органу про фактичне надходження коштів до бюджету.

 

 Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі, а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст, - 500 гривень.

 

 Також зазначаємо, що в Центрі обслуговування платників Золочівської ОДПІ здійснюється прийом документів для одержання та видачі ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами. За додатковою інформацією можна звертатись телефонами: (265) 7-10-34, 4-42-76.

 

Чи подаються платниками рентної плати за спеціальне використання води копії дозволу на спеціальне водокористування, договору на поставку води та статистичної звітності про використання води?

 

 При поданні платником рентної плати за спеціальне використання води першої податкової декларації разом з нею подається копія дозволу на спеціальне водокористування, договору на поставку води, а надалі така копія подається у разі внесення змін до дозволу на спеціальне водокористування або договору на поставку води.

 

 Копія звіту про використання води за формою №2ТП-водгосп (річна) з відміткою про одержання (штампом організації, що прийняла звіт, та датою прийняття) подається платником рентної плати разом з податковою декларацією за рік.

 

 

 

                                                                                                  ГДІ з питань комунікацій

<!-- [if gte mso 9]> <!-- [if gte mso 10]> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Звичайна таблиця"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.