ОДПІ
08:48, 11 червня 2015
787
0

Кількість податкових перевірок зменшилась

Кількість податкових перевірок зменшилась
Gazeta
Фото: НУС

З метою зменшення втручання органами ДФС України у діяльність підприємств до планових перевірок відбираються лише ті платники, які мають певні податкові ризики. Моніторинг таких підприємств здійснює автоматизована система раннього виявлення суб'єктів тіньової економіки, яка дозволяє підрозділам податкового та митного аудиту приділяти більшу увагу потенційним порушникам податкового законодавства, а сумлінний бізнес не обтяжувати перевірками. Так, за січень-травень 2015 року фахівцями відділу податкового аудиту Золочівської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області не проводилось планових документальних перевірок бізнесу, а лише 9 позапланових – з окремих питань. Це на 5 перевірок менше, ніж за відповідний період минулого року.

За результатами контрольно-перевірочної роботи донараховано податкових зобов’язань у сумі 7214,5 тис. грн., що на 2233 тис. грн. більше, ніж торік.

 

Нагадуємо, періодичність проведення документальних планових перевірок платників податків залежить від ступеня ризику їх діяльності. Зокрема, платники з незначним ступенем ризику включаються до плану-графіку перевірок не частіше, ніж раз на три календарні роки, з середнім – не частіше, ніж раз на два роки, і з високим – не частіше, ніж один раз на рік.

 

ГДІ з питань комунікацій

 

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.