ОДПІ
13:58, 27 тра 2015
896
0

Про звільнення від оподаткування ПДВ деяких лікарських засобів

Про звільнення від  оподаткування ПДВ деяких  лікарських засобів
Gazeta
Фото: НУС

Золочівська ОДПІ повідомляє, що з 07.05.2015 набрав чинності Закон України від 09.04.2014р. №332 «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування деяких лікарських засобів та медичних виробів», яким до 31 березня 2019 року звільнено від оподаткування ПДВ:

- операції з ввезення на митну територію України лікарських засобів та медичних виробів;

- операції з першого постачання вказаних імпортованих товарів на митній території України;

- операції з першого постачання ліків та медичних виробів їх виробниками;

- операції з передачі пацієнту ліків та медичних виробів (імпортних чи вітчизняних) у системі охорони здоров’я у межах виконання бюджетних програм із забезпечення медичних заходів державних програм або комплексних заходів програмного характеру у сфері охорони здоров'я.

Лікарські засоби та медвироби повинні бути внесені до Державних реєстрів лікарських засобів та медичної техніки.

Пільговий режим по ПДВ застосовується за умови, що ввезення або постачання здійснюється на підставі договорів із спеціалізованими організаціями, що здійснюють закупівлі, перелік яких визначений Законом України "Про здійснення державних закупівель". Саму процедуру закупівель та порядок ввезення, постачання і цільового використання лікарських засобів, медичних виробів, що звільняються від оподаткування податком на додану вартість має бути визначено Кабінетом Міністрів України.

До визначення та затвердження Кабінетом Міністрів України відповідного переліку лікарських засобів і медичних виробів, операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України лікарських засобів і медичних виробів, перераховані у пункті 38 підрозділу 2 розділу XX ПКУ, оподатковуються податком на додану вартість за ставками, встановленими пунктом 193.1 статті 193 ПКУ ( 7 або 20 відсотків).

 

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.