---
13:11, 19 жовтня 2016
504
0

Про сплату авансових платежів підприємцями розповіли у фіскальній службі

Про сплату авансових платежів  підприємцями розповіли  у фіскальній службі
Gazeta
Фото: НУС

В Золочівському відділенні Буської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області  відбулась зустріч завідувача сектору обслуговування платників Ірини Лазорчик  з фізичними особами-підприємцями, які працюють на загальній системі оподаткування.

         На початку заходу наголошено, що з 2016 року внесено зміни до Податкового кодексу, зокрема,  передбачено сплату авансових платежів з податку на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків, які  розраховуються  платником самостійно згідно з фактичними даними розміру чистого доходу, зазначеними у Книзі обліку доходів і витрат. Сплата здійснюється в термін до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується.   Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від'ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачується.   Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік здійснюється платником самостійно згідно з даними, зазначеними в річній податковій декларації, з урахуванням сплаченого ним протягом року податку на доходи фізичних осіб на підставі документального підтвердження факту його сплати.

        Також І. Лазорчик роз’яснила  особливості порядку  визначення  доходів і витрат, зокрема, наголосила, що для визначення загального оподатковуваного доходу застосовується касовий метод, а при визначенні витрат враховуються тільки ті витрати, які пов’язані з отриманням доходу та підтвердженні відповідними документами про їх оплату. 

          На завершення зустрічі присутні отримали відповіді на  поставлені запитання.

 

 

                                                                         Cектор організації роботи Буської ОДПІ 
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.