Новини Золочівщини
17:32, 08 тра 2021
390
0

У Золочеві відбулись заходи з відзначення Дня пам'яті і примирення

У Золочеві відбулись заходи з відзначення Дня пам'яті і примирення
Gazeta
Фото: НУС
Сьогодні, 8 травня, Золочівщина разом з всією Україною та Європою вшановує День пам'яті жертв Другої світової війни та примирення між країнами-учасницями та 76-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Вшановуючи пам’ять жертв, пам’ять тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насильством світового масштабу, представники Золочівської райдержадміністрації, районної та міської ради, командування Навчального центру Національної гвардії України, священники різних конфесій та громадськість зібрались біля Меморіалу «Вічний вогонь». Молебень та церемонія покладання квітів відбулась біля меморіалу, а також біля пам’ятника «Жертвам політичних репресій».
Пам'ятний день 8 травня в Україні встановлений указом президента України 24 березня 2015 року. Україна почала нову традицію святкування 8 та 9 травня разом з європейськими країнами.
Нагадаємо, що 7 травня 1945 року було підписано Акт військової капітуляції Німеччини, який набув чинності 8 травня о 23 годині 1хвилина. На вимогу Кремля, 8 травня 1945 року, о 22 годині 43 хвилини за середньоєвропейським часом (00 годин 43 хвилини 9 травня – за московським), у передмісті німецької столиці Карлсхорсті був підписаний ще один «Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини». За своєю суттю він підтвердив припинення вогню - 8 травня о 23:01 за середньоєвропейським часом (9 травня в 1:01 за московським).
У листопаді 2004 року рішенням 59 сесії Генеральної Асамблеї ООН 8 і 9 травня були оголошені Днями пам'яті і примирення.
Друга світова війна стала найкривавішою та найжорстокішою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.
My Webpage
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.