Новини Золочівщини
11:54, 08 квітня 2020
1919
0

Особливий простір для особистості

Особливий простір для особистості
Gazeta
Фото: НУС
Радо повідомляємо вам, що культурно-просвітницький проєкт «Особливий простір для особистості», який подавав БО «Благодійний фонд «Золочів відроджений» на конкурс з визначення проєктів, розроблених інститутами громадянського суспільства при ЛОДА у 2020 р., став одним з переможців.
Організацію та проведення заходу підтримають: Золочівська міська рада, Золочівська РДА, КНП «Золочівська ЦРЛ» Лікувально-діагностичне відділення, КУ «Інклюзивно-ресусний центр», Золочівська Волонтерська група підтримки учасників АТО та їх сімей, Золочівське об’єднання «Просвіта», Молодіжний театр «Край». Керівник проєкту – Олена Джула, дитячий лікар-психіатр.
– У подіях, що тривають в Україні й світі сьогодні та несуть неабияке емоційне наповнення, кожен шукає свої опори в житті та способи адаптації,  – розповідає керівник проєкту Олена Джула. – Швидко змінюються умови, ми і підростаюче покоління також. З практичного лікарського досвіду та досвіду фахівців-психологів волонтерської групи народилась мета проєкту – підвищення нашої обізнаності щодо психічного здоров’я та психологічного благополуччя. А також: можливості підвищення власної стресостійкості, покращення міждисциплінарної взаємодії та, звичайно ж, продовження популяризації здорового способу життя, акцентуючи більше на засадах психічного здоров’я. Тобто, метою є обмін досвідом та поширення знань і практичних навичок, щоб впевнено та з підтримкою один одного, не залежно від фаху, ми продовжували створювати гідний простір для нашої щоденної соціальної взаємодії та розвитку й відповідне середовище для формування особистості наших дітей.
Будемо вивчати, пригадаємо та обговоримо основні етапи розвитку дитини та її емоційного стану, інтелекту з позиції фізіології та психології, розглянемо структуру своєї особистості; від практикуючих психологів почуємо про запити суспільства щодо психологічних проблем сьогодні, розглянемо синдром емоційного вигорання; вивчимо прості техніки релаксації та психологічного захисту; навчимося шукати свої ресурси для відновлення та розвитку. Висвітлимо доступні на сьогодні алгоритми взаємодії та допомоги при певних психологічних станах і розладах розвитку в дітей: куди, до кого і в якій послідовності звертатись, які фахівці та яких структур можуть і повинні допомогти і т. д. А Молодіжний театр «Край» продемонструє роль зрілої відповідальної дорослої особистості в житті дитини.
Отож, до участі в проєкті «Особливий простір для особистості» запрошені фахівці тих сфер, котрі, окрім батьків та найближчого оточення, є найбільш дотичними до зростання дітей – формування їхнього світогляду, знань, навичок та соціальної взаємодії. Хто наповнює сенсами та по-різному показує усі барви та відтінки світу. Хто формує чи не формує успішність дитини на даний момент і в майбутньому. Це – педагоги, медики, психологи, працівники соціальних служб. А також усі ми, з ким зустрічається дитина в певному віці, місці та за певних обставин. З ким проживає певний відрізок свого життя й біля кого формується її особистість.
Захід проводиться за фінансування Департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації та Золочівської міської ради. Тож участь в семінарі безкоштовна. Попередня реєстрація за тел. 097-3514943 – Олена. Місце проведення – актова зала Золочівської райспоживспілки. Про дату та час проведення ще буде повідомлено. За реалізацією проєкту можна буде слідкувати та обговорювати в соціальних мережах.
Буде цікаво та пізнавально. Долучайтесь!
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.