Новини Золочівщини
18:15, 23 листопада 2014
1479
0

Сильніші з кожним днем

Сильніші з кожним днем
Admin
Фото: НУС

6 листопада у Навчальному центрі Національної гвардії України відбувся урочистий мітинг з нагоди закінчення навчального періоду та випуску військовослужбовців військової служби за контрактом базового рівня навчання.

У цей день понад двісті курсантів отримали посвідчення про закінчення навчання. Начальник Навчального центру, полковник Михайло Кулик особисто вручив посвідчення тим, хто показав відмінні результати.

– У цей нелегкий для усієї держави час, ви покликані бути одними з тих, хто стане на захист цілісності та неподільності нашої Батьківщини, – звернувся до особового складу начальник Навчального центру полковник Михайло Кулик. – Я впевнений, що завдяки набутим знанням та навичкам ви спроможні подолати всі труднощі військової служби і з честю будете виконувати покладені на вас і на війська завдання.

До привітальних слів приєднався також ветеран Навчального центру, старший прапорщик запасу Євген Карлащук, який побажав усім мужності та витривалості і, навіть, у найважчу хвилину пам‘ятати про те, що Батьківщина має бути понад усе.

Отець Андрій Кулицький та отець Юрій Галабуда помолились за українське військо та поблагословили військових на подальше успішне служіння українському народові. Від імені усіх військовослужбовців звернулась до присутніх відмінниця навчання, солдат за контрактом Тетяна Шестова.

Урочистим маршем пройшлись військовослужбовці по плацу…

* * *

А 11 листопада закінчували навчання у Навчальному центрі Національної гвардії України ті, хто уже завтра захищатиме українські позиції на Сході нашої держави на БТР-3Е1.  Кожен з військовослужбовців, під час навчання, виконував вправи з водіння бойової машини та нормативи стрільб з усіх видів озброєння. Зазначу, що БТР-3Е1, сучасна бойова машина, здатна вести ефективний бій за будь-яких умов, для чого оснащена сучасним тепловізором, а загальна система управління вогнем використовує сучасні комп'ютерні технології.

– Цей випуск є першим, у військах, де особовий склад вивчає цей новий БТР-3Е1. Наша Українська армія стає сильнішою з кожним місяцем. І свідченням цьому навчання екіпажів на новій бойовій машині. Перша партія БТР-3Е1 уже направлена у військо і їх потрібно освоювати. Уже найближчим часом ці військовослужбовці, які сьогодні закінчують навчання, відбувають у зону АТО.

Отець Юрій Галабуда благословив військових на довгу і непросту путь.

– Хай Господь вас хоронить, хай опіка Божої Матері буде завжди із вами. Пам‘ятайте, що ваше життя, то є велика цінність. Бережіть себе для своїх сімей, захистіть життя тих, кого ви можете захистити.

Також із завершенням служби військових привітав заступник міського голови Олег Сидорович, бажаючи усім якомога швидшої перемоги українського народу.

– Враховуючи сучасну суспільно-політичну обстановку, використання техніки нового зразка, безперечно, надає нам змогу ефективно виконувати службово-бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції, – зазначив підполковник Віктор Мірчук, який проводив навчання з озброєння та техніки.

 Самі ж хлопці настроєні по-бойовому. Дух бойовий. Вони впевнені, що виконання службового обов’язку є справою честі для кожного українця. «З нами Бог, з нами Україна і ми обов‘язково переможемо», – говорять ті, кому вже завтра вирушати на війну.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.