Новини Золочівщини
17:47, 04 листопада 2014
1373
0

Осінній відпочинок ліцеїстів

Осінній відпочинок ліцеїстів
Admin
Фото: НУС

Золотава осінь зачаровує людей своєю красою і, всім на подив, теплою погодою. Втомившись від постійних проблем,важкої праці, навчання  кожен прагне втекти від  сірої буденності та відпочити. Особливо хочеться це зробити учням та педагогам, які цьогоріч навчаються і працюють за шестиденним робочим тижнем.

Колектив Золочівського економічного ліцею вирішив зробити цей канікулярний період незабутнім, бо вже традиційно, на початку  осені, зими, весни та літа ліцей подорожує, адже всі знають, що це найкращий спосіб зарядитися позитивною енергією, отримати дозу адреналіну і стати великою та дружною сім’єю.  Групи Е-1 (9 клас) і  Е-2 (10 клас) вирушили у дводенну подорож на південний-захід Івано-Франківської області. Дорога була довгою, але завдяки  хорошому  настрою  та  жартам  у салоні комфортного  автобуса не була надокучливою.

Осінні Карпати настільки зачарували  ліцеїстів, що кожен  хотів продовжити цю поїздку.  Спочатку була  подорож до славнозвісного міста Яремче, красою якого усі були вражені. Професійний екскурсовод розповідав про свого земляка, відомого на всю Україну і не тільки Олексу Довбуша, провів його шляхами  та показав названу в честь захисника народу печеру. Дорога була досить незвичною, наші подорожуючі пролазили між вузькими щілинами скель, проходили стрімкими стежками, оминали величезні камені. Цікаво було почути про жителів Карпат – гуцулів, їхній побут, традиції.

Найважчим випробуванням був похід на гору Маковицю. Усі, без винятку, ліцеїсти та вчителі піднялися на вершину, висота якої 984,5 м.  Погода у перший  день подорожі не була хорошою: земля і каміння  були мокрими, що ускладнювало цей похід. Було важко, але ці труднощі були  дуже-дуже незначними у порівнянні із побаченим: вишуканістю скель, чарівністю  Прута, красою осінньої  панорами м. Яремче, свіжістю та особливим запахом  повітря Карпат.

Заселилось ліцейне товариство у красивих, зручних і компактних дерев’яних будиночках, повечеряло і міцно заснуло,стомлене денними пригодами.

Наступний день був не менш насиченим та яскравим. Після смачного сніданку поїхали у прекрасне та мальовниче місце, символ карпатського зимового відпочинку-курорт «Буковель». Дехто вже тут був, дехто приїхав вперше, проте  позитивні враження були у всіх. Потім  – «Міст закоханих», різноманітні сувеніри, карпатська кухня. Відпочинковий план був вичерпаний,  і ми вирушили додому.

 

 



Сумно  було прощатися із цими величними та далекими, а водночас такими  рідними Карпатами. Варто відзначити, що разом з нами завжди  фотоапарат і хороший настрій,що забезпечує незабутність кожної поїздки.

Окрему подяку ми, ліцеїсти, висловлюємо нашим дорогим організаторам цього відпочинку: кураторам групи Е-1 вчителю хімії та біології  І. Б. Бірулін, групи Е- 2 вчителю географії М. М. Боднар та вчителю математики Р. С. Божаківській, а за комфортну та безпечну подорож – водію А.  Мельнику.                    

Ірина Рип’янчин, ліцеїстка групи Е-1

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.