Новини Золочівщини
14:37, 03 жовтня 2014
1530
0

Ще на одинадцяти золочівських вулицях встановлять світлодіодні ліхтарі

Ще на одинадцяти золочівських вулицях встановлять світлодіодні ліхтарі
Admin
Фото: НУС

Минулого року у Золочеві розпочато реалізацію проекту капітального ремонту вуличного освітлення. Так у місті було замінено 128 ліхтарів на світлодіодні потужністю 26 Вт. Цьогоріч роботи продовжать. А вже з наступного тижня працівники ТзОВ «Райсільенерго» приступлять до виконання робіт із встановлення ліхтарів вуличного освітлення. Сьогодні ми розмовляємо із керівником підприємства Григорієм Івановичем КАНЮКОЮ.

– Григорію Івановичу, чому саме світлодіодні ліхтарі?

– В Україні вже ввійшло в моду застосування енергозберігаючих лампочок, але це вже вчорашній день. Енергозберігаючі лампочки бояться багаторазових включень і не настільки довговічні як рекламують, є проблема з екологічною небезпекою та їх утилізацією і, зрештою, вони мають суттєві обмеження в застосуванні. На сьогодні більш раціональне і ефективніше світлодіодне освітлення.

– Розкажіть детальніше про підприємство із яким співпрацюєте у цьому напрямку.

– Ми співпрацюємо із Науково-технічною компанією «ЗЮВС», яка займається проектуванням, розробкою та встановленням світлодіодних ліхтарів. Створюючи будь-яку конфігурацію, в старих світильниках замінюють лампи розжарювання або люмінесцентні на світлодіодні лампи, що дозволяє значно економити електроенергію і уникати витрат на утилізацію цих ламп.

– Минулоріч ТзОВ «Райсільенерго» займалось встановленням ліхтарів вуличного освітлення у місті Золочеві. Знаю, що зараз ви не лише встановлюєте ліхтарі, а й самі комплектуєте певні моделі.

– Наше підприємство активно співпрацює із Золочівською міською радою. Розуміючи, що у міському бюджеті коштів не багато, вирішили економити ці кошти. Відтак, закуповуємо у фірми-виробника комплектуючі, а вже монтуємо та встановлюємо самі. Таким чином маємо можливість засвітити більшу кількість ліхтарів для золочів'ян.

– Багато хто звертав увагу на те, що деякі із ліхтарів блимали, що свідчило про їхню недосконалість.

– Звичайно, у всьому є плюси і є мінуси. На всі світлодіодні ліхтарі вуличного освітлення фірма-виробник дає п‘ятирічну гарантію. Отож, ці неполадки згідно із гарантійним листом, були усунені. А ми винесли з цього урок. Тобто, при комплектуванні уже наступних партій світлодіодних ліхтарів були враховані попередні помилки та вдосконалено лампи. Тобто ми вийшли на кращу якість продукції.

– Скажіть, будь ласка, які вулиці плануєте засвітити цьогоріч і до якого часу?

– З наступного тижня плануємо приступити до робіт із капітального ремонту вуличного освітлення на вулицях Пушкіна, Ак. Павлова-Бічній, Кобилянської, Залізняка, Спадистій, Панаса Мирного, Літописця Нестора, Замковій, Парковій, Заріччя, Крилова. Роботи ТзОВ «Райсільенерго» здійснюватиме за обігові кошти підприємства, оскільки розуміємо, яка складна ситуація в державі із проходженням коштів через казначейство. Ці роботи маємо завершити до кінця року. Розумію, що це не всі вулиці, які потрібно освітити у Золочеві. Проте вірю, що й інші вулиці, а, відтак, і все місто засвітимо світлодіодними ліхтарями найближчим часом.

Розмовляла Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.