ОДПІ
17:30, 22 вересня 2014
1107
0

Реєстрація податкових накладних у Єдиному реєстрі

Реєстрація податкових накладних у Єдиному реєстрі
Admin
Фото: НУС

Золочівська ОДПІ нагадує ,  що порядок реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних  затверджений постановою КМ України від 29.12.10р. №1246.

      Єдиний реєстр податкових накладних (ЄРПН) – це електронних  реєстр відомостей  податкових накладних та розрахунків коригування.

     Реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування у ЄРПН здійснюється не пізніше п’ятнадцяти календарних днів, наступних за датою їх складання.

      Критерії до податкових накладних, за наявності яких платник податку - продавець товарів (послуг) зобов'язаний зареєструвати їх в ЄРПН, визначені в п. 11 підрозділу 2 розділу  XX «Перехідні положення» Податкового кодексу .

      Продавець складає податкову накладну та/або розрахунок коригування у форматі (відповідно до стандарту), затвердженому податковою службою, з використанням спеціалізованого програмного забезпечення.  Після складення зазначених документів  в електронній формі на них накладається електронний цифровий підпис посадових осіб платника податку у такому порядку: першим - електронний цифровий підпис головного бухгалтера або електронний цифровий підпис керівника; другим - електронний цифровий підпис, що є аналогом відбитка печатки продавця. За відсутності  посади   бухгалтера  – першим накладається  електронний цифровий підпис керівника; другим - електронний цифровий підпис, що є аналогом відбитка печатки продавця.

        Після накладення електронного цифрового підпису продавець здійснює шифрування податкової накладної та/або розрахунку коригування в електронній формі та надсилає їх Державній фіскальній службі засобами телекомунікаційного зв'язку з урахуванням вимог Законів України "Про електронний цифровий підпис", "Про електронні документи та електронний документообіг".

      Підтверджує факт реєстрації податкової накладної в ЄРПН квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається протягом операційного дня ( який триває  з 0 до 23-ї години).  Саме в квитанції буде зафіксована дата і час реєстрації податкової накладної в ЄРПН.  Якщо протягом операційного дня не отримано квитанції про прийняття або неприйняття податкової накладної, така податкова накладна вважається зареєстрованою в ЄРПН.

 

      Також зазначаємо, що з 01 січня 2015 року  всі податкові накладні реєструватимуться у Єдиному реєстрі .

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.