Новини Золочівщини
15:15, 30 січня 2022
2758
0

Роман Меліш родом із села Ясенівці здивував українців на «Голосі країни 12»

Роман Меліш  родом  із села Ясенівці здивував українців  на «Голосі країни 12»
Gazeta
Фото: НУС
Виконавець музики епохи бароко Меліш Роман вразив на сліпих прослуховуваннях «Голосу країни» своїм співом та вибором композиції.
23 січня відбулася прем’єра 12-го сезону «Голосу країни». На 2 ефірі сліпих прослуховувань учасник Меліш Роман родом із села Ясенівці вразив тренерів та глядачів у залі фантастичним виконанням композиції музики епохи бароко та довів Святослава Вакарчука до сліз.
Меліш Роман – професійний виконавець музики епохи Відродження і бароко. З 2013 року він вивчав старовинну музику у Швейцарії, а потім виконував її у різних світових ансамблях.
33-річний музикант зі Львівської області вивчав старовинну музику у Швейцарії, після чого виступав Європою з популярними ансамблями. 15 років артист не співав із мікрофоном, оскільки композиції епохи Відродження виконують без нього. Незважаючи на хвилювання, вокаліст зміг здивувати членів журі та глядачів у залі.
На сцені «Голосу країни» Меліш Роман виконав композицію у стилі бароко під акомпанемент клавесину. Прониклива арія Vedr con mio diletto змусила повернутися до учасника двох зіркових тренерів – Олю Полякову та Святослава Вакарчука. Оля Полякова так прокоментувала виступ Меліша: «Це вау-ефект, ви людина-чудо. З вами можна робити дуже цікаві еклектичні речі».


На кастинг «Голосу країни» Роман прийшов з метою популяризувати музику як мистецтво:
«Я хочу показати, що академічна музика не нудна, а дуже крута, якщо її якісно виконувати. Під Баха і Вівальді не завжди засинають».
Під час спілкування з тренерами Роман зізнався, що його головною метою на проєкті було не проходження до наступного етапу, а знайомство молоді з музикою бароко.
«Якщо після мого виступу у філармоніях стане хоча б трохи більше молодих людей, я вважатиму, що моя місія виконана», – поділився виконавець.
А ось Святослав Вакарчук не стримував слів та емоцій: «Під час вашого виступу у мене були мурашки по шкірі. Запрошую вас до моєї команди: всі, кого я обираю – це люди, які зі мною відчувають музику душею».
Роман Меліш дуже оригінально та щиро відповів, кого з тренерів обирає. Він сказав: «Коли у мене буває період безнадії, я пригадую слова з пісні: «Та нам з тобою своє робити,
Відкрити очі і далі йти!
І зуби сильно стиснувши, маму ніжно любити.
Хто ж тоді, як не ми, брати?!»
Це слова з пісні «Океану Ельзи» «Веселі, брате, часи настали…». Таким чином Роман дав згоду піти до команди Святослава Вакарчука, який дуже емоційно відреагував на таку відповідь учасника – у нього навіть з’явилися сльози на очах.
Роман розповів про свої емоції від сліз Святослава Вакарчука: «Я досі не можу в це повірити, це неймовірно. Але, якщо людина плакала, це означає, що я свою місію роблю правильно. Тому що музика повинна заповнювати людину емоціями. Мені дуже приємно, це просто космос!».
Леся ГОРГОТА
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.