Новини Золочівщини
13:15, 26 вересня 2016
1065
0

Цікаве захоплення

Цікаве захоплення
Gazeta
Фото: НУС

Останнім часом багато людей захоплюється миловарінням у домашніх умовах. Таке мило дуже популярне, адже воно гарне та ароматне, а якщо зроблене із натуральних інгредієнтів, то значно корисніше й безпечніше, ніж виготовлене промисловим способом. Процес захоплює настільки, що його не просто захочеться повторити, а й обов'язково внести якусь нову нотку. Таке хобі дарує широкий простір для фантазії та творчості. Серед людей, які спробували себе у миловарінні, є учениця 7 класу Золочівського НВК «Школа радості» - ДНЗ» Анастасія Баник.

- Як у тебе виникла ідея виготовляти мило?

- Про мило мені розказала моя тітка, і на день народження подарувала мильний набір. Як новачок, я зовсім не знала, з чого розпочати. Але тітка мені все показала, пояснила. Після цього я самостійно почала переглядати різні відеоуроки в неті, читати про миловаріння на сайтах рукоділля.

- Чим тобі подобається процес миловаріння?

- Це дуже цікавий процес – з різних окремих інгредієнтів виходить один цілісний продукт. Можна відчути себе маленьким алхіміком. А найбільше мені подобається дарувати своє мило людям і бачити, що воно їм подобається.

- Як довго ти займаєшся цією справою і чи довго навчалась її?

- Займаюся вже близько року. Та хочу сказати, що вчитися є ще багато чому, адже існує багато різновидів мила, кожен з яких має свою особливість у виготовленні, є безліч добавок, яких я ще не пробувала використовувати. Вперше я спробувала виготовити одношарове мило і в мене все вийшло з першого ж разу.

- Розкажи детальніше про сам процес створення мила.

- Для початку потрібно розтопити спеціальну мильну основу. Це можна зробити на водяній бані або у мікрохвильовій печі. Потім я добавляю барвники, запахи і олійки. Після того, як це все змішаю, заливаю цю суміш у формочки – силіконові або пластикові. І залишається лише чекати, поки мило застигне.

- За який час тобі вдається виготовити одне мило?

- Маленьке мило я можу зробити дуже швидко – близько десяти хвилин, а якщо вже більше за розміром і воно багатошарове, то за півгодини.

- Це лише твоє хобі чи й заробіток?

- У першу чергу, це моє захоплення. Можу, звичайно, продати мило в тому випадку, якщо воно комусь сподобається. От, наприклад, коли в школі проводився ярмарок, я виставила на продаж кілька своїх виробів, які у мене купили. Моїм друзям дуже подобаються такі подарунки від мене, а це стимулює мене шукати та виготовляти щось нове.

Мар'яна БОЙКО

Фото автора 


Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.