Новини Золочівщини
10:59, 01 вересня 2016
1076
0

На перший дзвоник – новим тротуаром

На перший дзвоник – новим тротуаром
Gazeta
Фото: НУС
У Золочеві розпочато втілення ще одного мікропроекту, що переміг у конкурсі мікропроектів Львівської обласної ради. Про влаштування безпечної пішохідної зони для руху мешканців житлового масиву «Підгороднє» на вул. Тернопільській (капітальний ремонт) розповідає архітектор Золочівської міської ради Роман КУШНІР:
– На цей мікропроект виділено коштів з обласного бюджету – 100 000 грн., з міського – 144 437 грн., а також залучено кошти громади  у сумі –  13 000 грн. Загальна вартість проекту – 257 437 грн.
Проект передбачає влаштування тротуару по вул. Тернопільській та частково по вул. Героїв Крут.
Є дві технічні проблеми із влаштування цього тротуару. Згідно з містобудівною документацію заїзд на подвір’я, де знаходиться «Нова пошта», переноситься трішки нижче. На даний момент потрібно перенести опору ЛЕП. Золочівський РЕМ буде проводити перенесення цієї опори. Враховуючи, що переносити опору будуть за допомогою важкої техніки, тротуар в цьому місці влаштують згодом.
Також однією з технічних проблем є перенесення кам’яної огорожі навпроти церкви Різдва Пресвятої Богородиці на вул. Героїв Крут. Містобудівною документацією передбачено перед огорожею влаштування тротуару, а також невеликої зеленої зони, де в подальшому будуть розміщуватись декоративні ліхтарі вуличного освітлення. Між міською радою та власником огорожі досягнуто конструктивної домовленості щодо перенесення цієї огорожі у найкоротший термін в межі містобудівної документації. Після завершення демонтажних робіт необхідно, деякий час на осідання ґрунту, аж після того добудуємо цю частину тротуару.
Плануємо, що діти житлового масиву «Підгороднє» на перший дзвоник будуть йти уже по нововлаштованій безпечній пішохідній зоні.

Ірина ДОМАРЕЦЬКА
Фото Романа КУШНІРА
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.