Новини Золочівщини
08:30, 08 липня 2016
1199
0

Золочів одноголосно визнали кращим

Золочів одноголосно визнали кращим
Gazeta
Фото: НУС
30 червня відбулось засідання конкурсної комісії щорічного обласного конкурсу «Екологічно чистий населений пункт», де визначали переможців 2016 року. На розгляд конкурсної комісії надійшло 50 заявок, участь у конкурсі взяли 15 районів та одне місто обласного значення.
Серед міст районного значення журі конкурсу одноголосно віддало перемогу Золочеву. Друге місце зайняла Радехівська міська рада; третє місце розділили Жидачівська міська рада; Буська міська рада, Бібрська міська рада, Рудківська міська рада Самбірського району.
Андрій БІЛОУС, секретар Конкурсної комісії, депутат Львівської обласної ради:
– У категорії «Міста районного значення» перше місце ми віддали місту Золочеву. Хочу зазначити, що практично одноголосно визнали переможцем. Ми бачимо зусилля міської влади. Багато в чому по екологічних заходах Золочів випереджує інші міста області, і навіть Львів. Розумію, що менше місто – менші проблеми. Проте та екологічна свідомість, яка є у міської влади заслуговує на повагу.
Руслан ГРЕЧАНИК, член Конкурсної комісії, директор обласного департаменту екології та природних ресурсів:
– Оцінюючи заявки, подані на Конкурс, окрім тих критеріїв, які є в Положенні, я особисто ще брав до уваги такі пункти як наявність місцевої програми охорони навколишнього середовища, наявність санкціонованих сміттєзвалищ та їхній стан, кількість висаджених впродовж року зелених насаджень. Звертав увагу на наявність укладених договорів на вивезення твердих побутових відходів відповідно до кількості населення. Хочу сказати, що враження від конкурсу добрі та побажати усім ще активніше включитись у сферу охорони навколишнього середовища і не обмежуватись тим, що немає коштів. Шукати різні шляхи, активно стукати в двері і місцевого бізнесу, і до священиків, і до представників влади. Подавати запити не лише на обласний фонд охорони навколишнього середовища, а й на державний фонд. Думаю, що ситуація, де є вже добре, а воно так, оскільки ви берете участь у Конкурсі, буде ще кращою.
Ігор ГРИНЬКІВ, міський голова Золочева:
– Насамперед – це перемога громади міста Золочева, не лише колективу Золочівської міської ради. Маємо чимало зробленого в плані екології, багато ще потрібно зробити. Усі розуміємо, що чисте довкілля – це наше здоров‘я, здоров‘я наших дітей. Це заслуга наших комунальників, котрі щодня, не покладаючи рук, працюють над озелененням, докладають чимало зусиль для того, щоб місто було чистим та охайним. Це заслуга підприємства «Еко Баланс Золочів», котре займається збиранням твердих побутових відходів, підприємців, котрі допомагають нам у благоустрої міста, всіх тих мешканців, котрі люблять своє місто і дбають про нього. Щиро дякую їм усім. Це наша спільна праця.
Оцінюючи заявки Конкурсна комісія насамперед звертала увагу на досягнуті реультати з організації роботи із впровадження екологічних заходів та забезпечення їх виконання на території відповідної громади правил дотримання санітарного стану та благоустрою населеного пункту; ремонту, реконструкції та облаштування наявних об’єктів екологічного призначення і спорудження нових; створення належних умов для праці, відпочинку та побуту громадян; проведеної роботи, пов’язаної з охороною довкілля, у тому числі із запобігання забрудненню річок, повітряного басейну, а також із зменшення шуму і забезпечення раціонального використання природних ресурсів; озеленення населених пунктів, збереження наявних і створення нових парків, скверів, лісопарків та інших об’єктів зеленого будівництва з урахуванням вимог ландшафтної архітектури й садово-паркового мистецтва; впровадження малих архітектурних форм екологічного призначення, що відзначаються новизною конструкцій, економністю й зручністю в експлуатації; впровадження сучасних технологій санітарного очищення населених пунктів, утилізації та знешкодження твердих побутових відходів.
Урочисте відзначення переможців відбудеться на найближчому засіданні сесії Львівської обласної ради.
Нагадаємо, що минулоріч Золочів в обласному Конкурсі «Екологічно чистий населений пункт» у своїй категорії також здобув перемогу.
Леся ГОРГОТА
Фото автора
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.