Новини Золочівщини
15:25, 31 липня 2015
1694
0

Шпиколоси готуються до ювілею села

Шпиколоси готуються до ювілею села
Gazeta
Фото: НУС

 

З пам'яттю про минуле, з надією на майбутнє, з вірою у Бога 600 років на теренах Золочівщини між двох високих пагорбів живе чарівне село Шпиколоси.
Зіновій ГЕВКО, мешканець села Шпиколоси, розповідає:

– Село з давніх-давен славилось гончарством, яке було основним ремеслом. Також у селі завжди процвітала художня самодіяльність у вигляді троїстих музик, ансамблів і хору.
Це підказує, що тут завжди жили і живуть творчі, добродушні та привітні люди.
І ось настав час відсвяткувати ювілей – 600 років нашому селу. На чолі з нашим духовним наставником отцем Миколою Місюком, головою сільської ради Василем Дацком, жителі села організувались зробити благоустрій центру, парку, річки, доріг села.
 

 

 
Почали із ремонту дороги силами сільської ради. Я, як житель села, виготовив та встановив дорожні і пам'ятні знаки з назвою села. Отець Микола Місюк запропонував і організував встановлення разом з головою Василем Дацком у центрі села пам'ятного знаку, присвяченого Героям Небесній Сотні і полеглим за волю України, дитячий ігровий майданчик, а також  монументальний знак до 600-річчя при в'їзді у село.
До святкування ще залишилось поремонтувати дорогу із Золочева до села, щоб гості могли гарно доїхати, а жителі села надалі користуватись дорогою. Тому разом із  Йосипом Барабашем (комерційний директор ТзОВ «Золочівагробуд», районний депутат, представник Об'єднання «Самопоміч») ми вирішили власними силами і коштами відремонтувати дорогу.
Щиро запрошуємо у неділю, 9 серпня, о 12 год. 30 хв., на святкування нашого ювілею – 600 років.
У програмі: 12 год. 30 хв. – Свята Літургія, 14 год.  – Посвячення пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні та війни на Сході України, 15 год. – Концертна програма самодіяльних колективів, тріо святих отців «Новий час», фольк-гурт «Львівські музики».
Ірина ДОМАРЕЦЬКА
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.