Новини Золочівщини
01:12, 10 жовтня 2014
1275
0

Життя в селі починається з церкви та клубу

Життя в селі починається з церкви та клубу
Admin
Фото: НУС

Як часто буває, мандруючи незвіданими краями, не помічаємо того, що поруч з нами. Чи то гірський краєвид, чи святиня, про яку мало хто знає. Серед таких маловідомих святинь нашого краю – капличка, що заховалась поміж зелених крон на схилі гір, що оточують село Червоне. Про цю святиню розповідає депутат Червоненської сільської ради Михайло Олексів:

– Капличка Успіння Пресвятої Богородиці, як розповідають старші люди, побудована на цих схилах на початку минулого століття. Це – місце об‘явлення Матері Божої у 30-х роках двадцятого століття. Спочатку це була дерев‘яна капличка, а згодом за якусь ніч тут було споруджено уже муровану. Прикро, що про цю святиню мало хто знає. У радянські часи замовчували про об‘явлення Пресвятої Богородиці, а тепер уже мало хто пам‘ятає цю історію. А дуже хочеться, щоб про цю християнську святиню знало більше людей. Звісно, що громадою ми дбаємо і про саму капличку, і про місцину, де вона знаходиться. Проводимо поточні ремонти, благоустрій території. Кілька років тому до каплички було встановлено Хресну дорогу, що теж має неабияке значення для громади села. Однак, вважаю, цього замало для святого місця.

Прогулюючись схилами червоненських гір, окутаними легеньким туманом та прошититими вузькими стежками, що разом немов вимальовують якусь картину безкінечності, приходить усвідомлення того, що ми є дуже мізерними проти величної сили і краси природи. Гори, ліс, капличка, немов спонукають подумати, переоцінити певні моменти, а, головне, помолитися. Звідси йде дуже багато позитивної енергії, сили, яку Бог дає нам, щоб збагатитись духовно. І тут же розумію Михайла Євстаховича, який хоче, щоб про цю святу місцину не просто знали, а берегли і плекали її. Село Червоне захоплює неперевершеною красою, давньою історією.

Живе село і сучасними подіями. В‘їжджаючи в село помітили, як юнаки розфарбовували автобусну зупинку в національні кольори. Поспілкувавшись із сільським головою Володимиром Іванюком, зрозуміла, що як і в кожному селі, працювати тут теж є над чим.





 Потребує ремонту сільський клуб. Як висловився Михайло Олексів, життя в селі починається із церкви та клубу. Храм у селі ремонтують, а з клубом поки що справи не ідуть. Проте він, як сільський депутат, не може спостерігати за тим, що руйнується будівля і не відроджується центр сільського дозвілля. А ще вірить у те, що проект дитячого садка у селі буде реалізовано. У Червоному бачить велику перспективу, бо тут зростає нове покоління українців, яким творити майбутнє нашої держави. А тому мають вони зростати у комфортних умовах.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.