Новини Золочівщини
02:37, 30 вересня 2014
1611
0

Комп'ютерні курси для людей літнього віку

Комп'ютерні курси для людей літнього віку
Admin
Фото: НУС

Громадське об‘єднання «Самопоміч» спільно із часописом «Нашою українською справою» організовує для читачів нашого часопису комп'ютерні курси для людей літнього віку. Про проект розповідає Вікторія Шумакова, голова районної організації Громадського Об‘єднання «Самопоміч»:

– Комп'ютерні курси для людей літнього віку – це проект, який вже третій рік поспіль реалізовується громадським об'єднанням «Самопоміч» у місті Львові. У чому полягає суть проекту? Навчання людей пенсійного віку комп'ютерній грамоті,  тобто елементарні навички, для того щоб люди поважного віку могли себе відчути ближчими до сучасного покоління, краще аналізувати новини в сучасному інформаційному просторі, а головне – значно дешевше у порівнянні з мобільним зв'язком, контактувати зі своїми дітьми та близькими, які виїхали на заробітки. Якщо говорити по-простому, то є серед золочів‘ян багато таких, чиї рідні виїхали за кордон. Спілкування через Скайп є простим та доступним. От тільки через незнання комп‘ютерної грамоти доводиться чекати вихідних, поки приїдуть онуки з навчання і ввімкнуть комп‘ютер, щоб поговорити з донькою чи сином. Завдяки таким курсам багато львів‘ян поважного віку самотужки спілкуються з рідними за кордоном чи в інших куточках України. У Львові діє 6 груп по 12 людей, які проходять 2-місячну програму навчання.

Тому і подумала, а чому б подібний проект не зреалізувати у Золочеві. Я довго вагалась над проектом, поки не поспілкувалась із львів‘янкою, яка відвідує курси.  «Добре, – каже, – що тепер я можу ходити на такі заняття. Я майже освоїлась в комп'ютері і скоро вивчу програму, з якою зможу дзвонити до своєї доньки в Португалію. Прикладу всіх зусиль, щоб знати і пам'ятати все те, чому мене тут навчають». Це проект довготривалий і залежатиме від того скільки людей виявить бажання навчатись.

Бажаючих пройти курси прохання звертатись за тел. 097-9096622.

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.