Новини Золочівщини
01:10, 29 вересня 2014
1321
0

На вулиці Феньвеші відремонтовано дах у будинках 3 та 5

На вулиці Феньвеші відремонтовано дах у будинках 3 та 5
Admin
Фото: НУС

Ні для кого не є секретом, що житловий фонд міста потребує значних грошових вкладень. Левову частку коштів потребує ремонт дахів у Золочеві. Нещодавно ТзОВ «Золочівагробуд» виконало роботи із ремонту даху на вул. Феньвеші, 3, 5.

Йосип БАРАБАШ, керівник ТзОВ «Золочівагробуд»

– Кошторисом було призначено на ремонт цього даху 300 тисяч гривень. Проте у ході виконання робіт ми змінили матеріал покриття із дорогого (металопрофіль) на дешевший (шифер), який не потребує складних технологічних рішень при монтажних роботах.  Якщо говорити про переваги, то сьогодні шифер позбувся ряду своїх недоліків. Порівнюючи з металочерепицею, профнастилом, то говоримо про відсутність шуму при дощі, коли краплі вдаряють по металу. Також суттєвою перевагою шиферу є його низька теплопровідність у порівнянні з металом, в результаті – відсутність конденсату на внутрішній поверхні при зміні вологості чи температури, і, як наслідок, не обов’язково під шифер укладати гідроізоляційну плівку. Також використовується менше дерева при зведенні такого даху. Таким чином було використано із бюджетних призначень 180 тисяч гривень і 120 тисяч зекономлено. Роботи із покриття даху виконано якісно та надійно, а зекономлені кошти будуть перепризначені на інший об‘єкт.

Тарас КУЙБІДА, інженер-будівельник Золочівської міської ради:

– Ми створили комісію та перевірили цей будинок. Роботи зроблено професійно і якісно. Мешканці будинку мають тепер надійний дах над головою. Окрім того підприємство, яке виконувало роботи внесло корективи у проект, завдяки чому було зекономлено значну суму коштів, що має неабияке значення для міського бюджету. Кошти будуть перепризначені на потреби міста, зокрема на ремонт аварійного даху на вул. Героя України Степана Бандери, 5.

Задоволені роботою і мешканці будинку, адже з настанням перших осінніх дощів уже встигли відчути переваги нового даху.

 

 

Леся ГОРГОТА

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.