ОДПІ
11:34, 14 листопада 2016
643
0

Про порядок зняття з обліку підприємців розповіли у податковій

Про порядок  зняття з обліку підприємців  розповіли у податковій
Gazeta
Фото: НУС

В Золочівському відділенні Буської Буської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області відбулась зустріч завідувача сектору обслуговування платників Ірини Лазорчик з фізичними особами - підприємцями щодо порядкузняття з обліку суб`єктів господарювання.

В ході заходу керівник підрозділу зазначила, що підставою для зняття підприємця з обліку у контролюючому органі є відомості про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем за її рішенням, або за судовим рішенням, або у разі її смерті, або оголошення її померлою, або визнання її безвісно відсутньою, а також відомості відповідної реєстраційної картки. Після державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізична особа продовжує обліковуватись у контролюючих органах як фізична особа - платник податків, яка отримувала доходи від провадження підприємницької діяльності. Така фізична особа має забезпечити остаточні розрахунки з податків від провадження підприємницької діяльності, в установлені строки подати відповідному контролюючому органу річну податкову декларацію за звітний рік, у якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця. Контролюючий орган може призначити та провести документальну перевірку такої фізичної особи - платника податків за наявності підстав та з урахуванням строків давності, передбачених Податковим кодексом України.

На завершення заходу наголосила, що законодавством не передбачено тимчасове припинення підприємницької діяльності та надала відповіді назапитання присутніх.

 

Cектор організації роботи

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.