ОДПІ
18:36, 05 серпня 2016
819
0

Про новації законодавства - на зустрічі з бізнесом

Про новації законодавства - на зустрічі  з бізнесом
Gazeta
Фото: НУС

В Золочівському відділенні Буської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області відбулась зустріч керівника відділення Романа Дениса з представниками бізнес - спільноти району щодо новацій податкового законодавства.

«Зустрічі фахівців фіскальної служби з представниками бізнесу і громадськості – це та форма спілкування, яка забезпечує зворотний зв’язок податкових органів з платниками податків, дає можливість попередити проблемні питання, вислухати пропозиції, почути один одного та з’ясувати формат співробітництва», - зазначив посадовець на початку заходу.

В ході спілкування розглядались питання наповненнябюджету та новацій в законодавстві, які діють з 1 серпня 2016 року. Зокрема, йшлося про затвердження з 26 липня ц.р. порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій( далі - РРО) та книг обліку розрахункових операцій відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547. Також затверджено оновлені форми книг обліку розрахункових операцій, які доповнено колонками для відображення розрахунків за ставками акцизного податку та сум акцизного податку. Звернуто увагу, що для реєстрації РРО суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу: реєстраційну заяву за формою № 1-РРО; копію документа, що підтверджує факт купівлі чи безоплатного отримання РРО у власність, іншого документа, що підтверджує право власності або користування РРО; копію документа на право власності чи іншого документа, що надає право на розміщення господарської одиниці, де використовуватиметься РРО; копію паспорта (формуляра) РРО та копію паспорта модема (у разі застосування зовнішнього модема); копію договору суб'єкта господарювання із ЦСО про технічне обслуговування та ремонт РРО. При поданні реєстраційної заяви в паперовому вигляді необхідно буде пред’явити оригінали документів. Якщо заява подається в електронному вигляді, оригінали пред'являються контролюючому органу разом із довідкою ЦСО про опломбування РРО й актом уведення в експлуатацію.

Окремо учасники зустрічі зупинились на змінах до податкової звітності з податку на додану вартість, внесених наказом Мінфіну України від 25.05.2016 №503. Наголошено, що подання звітності за новою формою має здійснюватись за звітний період серпень цього року.

На завершення заходу платникам нагадали по функціонування електронного сервісу «Електронний кабінет платника» та надали відповідні на запитання присутніх.

 

Cектор організації роботи Буської ОДПІ

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.