ОДПІ
13:29, 25 березня 2016
923
0

Отримати відомості про доходи з Державного реєстру фізичних осіб можна через Інтернет

Отримати відомості про доходи з Державного реєстру фізичних осіб  можна через Інтернет
Gazeta
Фото: НУС

Золочівська ОДПІнагадує, що триває кампанія декларування громадянами свого майнового стану та доходів. З метою правильного заповнення декларації про майновий стан і доходи фізична особа може звернутися до фіскальної служби за своїм місцем проживання, місцем отримання доходів або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування для отримання відомостей про суми одержаних доходів.

Для отримання відомостей про себе з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків, фізична особа звертається особисто або через уповноважену особу. Для цього необхідно подати документ, що посвідчує особу та заяву встановленого зразка. У разі подання заяви повноваженою особою необхідно пред’явити довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку, її копію, а також оригінал і копію документа, що посвідчує особу такого представника.

Звертаємо увагу, що фізичні особи, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, отримання доходів, місцезнаходження іншого об’єкта оподаткування, можуть звернутися за отриманням відомостей з Державного реєстру до будь-якого контролюючого органу.

Також повідомляємо, що ДФС України доопрацювала оновлений сервіс «Електронний кабінет платника» в частині отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді (далі – відомості про доходи) .

Нагадуємо, що з 01.09.2015 у штатному режимі працює електронний сервіс щодо отримання відомостей про доходи засобами спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП). Отримати ЕЦП можна безкоштовно в акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (АЦСК ІДД). В такому випадку запит для отримання відомостей про доходи формується виключно фізичними особами – платниками податків для отримання інформації про себе.

Детально ознайомитись з Порядком отримання відомостей про доходи засобами «Електронного кабінету платника» можна на офіційному веб-порталі ДФС.

 

Довідково: Електронний цифровий підпис або електронні ключі - це електронний варіант підпису фізичної особи, директора, бухгалтера, посадової особи, печатки. Власники електронних ключів мають змогу (окрім отримання довідки про доходи) подавати звітність в електронному вигляді до фіскальних органів, Пенсійного фонду, органів держаної статистики, використовувати для підписання інших документів.

ГДІ з питань організації роботи

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.