ОДПІ
15:55, 24 лютого 2016
791
0

Декларування доходів, отриманих у спадщину чи подарунок

Декларування доходів, отриманих у спадщину чи подарунок
Gazeta
Фото: НУС


Золочівська ОДПІ нагадує, що громадянам, які у 2015 році отримували доходи від успадкування чи отримання в дарунок коштів та майна від осіб, які не є членами сім`ї першого ступеня споріднення, необхідно подати до органу фіскальної служби за місцем реєстрації декларацію про майновий стан і доходи.

Відповідно до пп. 14.1.263 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються її батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї фізичної особи вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення.

При цьому не повинні надавати декларацію спадкоємці резиденти та нерезиденти, які сплачують податок до нотаріального оформлення спадщини.

 

Зауважимо, що починаючи з 1 січня 2016 року доходи, отримані громадянами внаслідок успадкування чи утримання в дарунок майна, відображаються тільки у декларації без заповнення окремих додатків. Інформація щодо зазначених доходів відображаються у декларації форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015р. № 859.

Нагадуємо, податкова декларація про майновий стан і доходи надається до 1 травня 2016 року. А до 1 серпня п.р. громадянин зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій ним податковій декларації.

 

ГДІ з питань комунікацій

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.