ОДПІ
11:03, 01 квітня 2015
910
0

Золочівські податківці навчають студентів

Золочівські податківці навчають студентів
Gazeta
Фото: НУС

Нещодавно начальником відділу реєстрації платників та електронних сервісів Золочівської ОДПІІриною Тедеївною Лазорчик проведено лекцію з питань реформування податкової системи та декларування доходів громадян у Золочівському коледжі Львівського національного аграрного університету.

На початку лекції І. Лазорчик розповіла, що з 1 січня 2015 року вступила в силу податкова реформа, яка внесла зміни до податкового законодавства України щодо скорочення кількості податків, спрощення їх адміністрування, зменшення податкової звітності, запровадження мораторію на проведення перевірок, та інше.

Посадовець роз’яснила студентам про порядок проведення державної реєстрації суб’єктів господарювання та особливості справляння єдиного податку, податку на нерухомість та акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів.

Ірина Тадеївна звернула увагу на те, що оподаткування, крім обов’язку сплати податків, передбачає реалізацію права платників податку на податкову знижку, що є важливим для тих студентів, які навчаються на комерційній основі. У 2015 році платники податку на доходи фізичних осіб, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2014 року, податкову декларацію можуть подати упродовж всього року.

 

Студенти також ознайомилися з роботою Центру обслуговування платників, адміністративними послугами, що надаються у ЦОПі та функціонуванням електронних сервісів ДФС, які розміщено для платників податків на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України www.sfs.gov.ua , серед яких також сервіс «Декларування on-line».

Наприкінці лекції посадовець відповіла на запитання студентів та викладачів, висловила сподівання, що інформація, яку вони отримали, буде не тільки цікавою, а й досить корисною.

ГДІ з питань комунікацій
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.