ОДПІ
20:50, 03 листопада 2014
1129
0

«Гаряча лінія» відповідає

«Гаряча лінія» відповідає
Admin
Фото: НУС

  В Золочівській ОДПІ  відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія». На запитання платників щодо особливостей заповнення та подання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма №1ДФ) відповідала ГДІ з питань інформаційно-комунікаційного супроводження Костецфька С.З. Пропонуємо відповіді на найбільш актуальні запитання. 

 

  Чи потрібно подавати податковий розрахунок за формою 1ДФ та заповнювати графу 7 «Дата звільнення з роботи», якщо звільненому працівнику не нараховувався та не виплачувався дохід?

 

    Згідно з п.3.7 р. III Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Міндоходів України від 21.01.2014 №49, у разі відсутності нарахування та виплати доходу в кварталі, в якому відбулося звільнення працівника, податковий розрахунок за ф.№1ДФ не подається та графа 7 «Дата звільнення з роботи» такого розрахунку не заповнюється.

 

  Яким чином відображається в податковому розрахунку за ф.№1ДФ заробітна плата померлого працівника, яка виплачується спадкоємцю?

 

  Згідно з Довідником ознак доходів, наведених у додатку до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку, сума заробітної плати, яка не була одержана померлим працівником, та виплачується податковим агентом членам його сім’ї, відображається у податковому розрахунку за ф.№1ДФ під ознакою доходу «101» із зазначенням ідентифікаційного номера такого померлого працівника.

 

 При цьому, отримання заробітної плати у вигляді спадщини, яка виплачується спадкоємцям нотаріусом, відображається ним у податковому розрахунку за ф.№1ДФ під ознаками доходів «113», «114» або «115» в залежності від ступеня споріднення.

 

 

 

  У графі 3а «Сума нарахованого доходу» форми №1ДФ потрібно відображати дохід без вирахування ПДФО та ЄСВ чи з їх вирахуванням?

 

  Нарахований дохід відображається повністю, без вирахування податку на доходи фізичних осіб, суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, страхових внесків до Накопичувального фонду, у випадках, передбачених законом, - обов'язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, суми податкової соціальної пільги за її наявності.

 

   В червні 2014 року нараховано винагороду та податок на доходи фізичних осіб згідно з умовами цивільно-правового договору, а в липні її виплачено та сплачено ПДФО. Як заповнити форму №1ДФ?

 

 Відповідно до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку, якщо винагорода нарахована в другому кварталі, а виплачена в третьому, то в ф.№1ДФ за 2 квартал потрібно заповнити графи 3а та 4а, а за 3 кв. - графи 3 та 4.

 

   За якою ознакою відображається у податковому розрахунку за ф.№1ДФ сума орендних платежів, яка виплачується фізичній особі згідно з договором оренди?

 

 Суми орендних платежів, які отримуються фізичною особою, відображаються податковим агентом у податковому розрахунку за ф.1ДФ під ознакою доходу «102», як виплати, що нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов цивільно-правового договору.

 

   Як відображатиметься у розрахунку за формою №1ДФ військовий збір?

 

 Державною фіскальною службою України розроблено проект нового податкового розрахунку за формою №1ДФ. Після його прийняття, податкові агенти зобов’язані будуть відображати у рядку «Військовий збір» загальну суму нарахованого та виплаченого доходу, загальну суму нарахованого та перерахованого до бюджету військового збору. Відомості про фізичну особу-платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначатимуться.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.