Оголошення
02:58, 16 тра 2014
1453
0

Путін повідомив Європі про переведення України на передоплату за газ з 1 червня

Путін повідомив Європі про переведення України на передоплату за газ з 1 червня
Admin
Фото: НУС

Президент РФ назвав це рішення "вимушеним".

Президент РФ Володимир Путін направив звернення низці іноземних партнерів, в якому поінформував їх про перехід Росії з 1 червня на постачання газу Україні виключно за передоплатою.

У листі він нагадує, що на початку квітня Росія звернулася до європейських партнерів "із пропозицією про негайне проведення консультацій з метою вироблення узгоджених дій щодо стабілізації економіки України та забезпечення стійких поставок і транзиту російського газу згідно з контрактними умовами".

"На жаль, змушені констатувати, що конкретних пропозицій щодо стабілізації ситуації з виконанням українським покупцями конкретних зобов'язань і забезпеченням надійного транзиту від наших партнерів не було отримано", - наголошується у зверненні президента РФ.

Більше того, Путін зазначив, що за цей час ситуація з оплатою російського газу тільки погіршилася: "На адресу ВАТ "Газпром" так і не надійшло жодного платежу за поставлений в Україну газ, а загальний борг української сторони зріс з $ 2,237 млрд до $ 3,508 млрд".

Читайте також: "Нафтогаз" вимагає від "Газпрому" віддати вкрадений у Криму газ

"В таких умовах російська сторона в суворій відповідності до контракту виставила рахунок на передоплату поставок газу в Україну і, починаючи з 1 червня, буде здійснювати постачання газу в обсягах, наперед оплачених українською стороною", - йдеться у зверненні.

При цьому Путін назвав це "вимушеним рішенням" і наголосив, що Росія готова до продовження консультацій і спільних з європейськими країнами дій щодо нормалізації ситуації".

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.