Оголошення
02:51, 16 тра 2014
1496
0

Продавців можуть зобов'язати розміщувати на цінниках прапор Росії на товарах її виробництва

Продавців можуть зобов'язати розміщувати на цінниках прапор Росії на товарах її виробництва
Admin
Фото: НУС

Зображення прапора України може з'явитися і на всій продукції вітчизняного виробництва.

У Верховній Раді нардепи-свободівці зареєстрували законопроект, який передбачає внести зміни до закону" "Про захист прав споживачів" і зобов'язати всіх власників магазинів розміщувати на цінниках зображення прапора країни-виробника.

Крім того, за данними НУС прапор України поруч зі штрих-кодом може з'явитися і на всіх товарах вітчизняного виробництва.

У пояснювальній записці до законопроекту парламентарії зазначають, що важливість ухвалення запропонованих ними змін до законодавства зумовлена необхідністю подолати засилля Російської Федерації, яка вже не перший тиждень проводить військову інтервенцію на території України, в економічному житті нашої країни.

"Насамперед необхідно удосконалити ідентифікацію українських товарів як для Держприкордонслужби та інших державних установ, так і для звичайних споживачів, таким чином зменшивши час на виявлення саме вітчизняних виробів, а також тих товарів, які не були вироблені на території України", - йдеться в пояснювальній записці.

Депутати переконані, що ухвалення цього законопроекту дасть змогу захистити економіку України від можливого тиску з боку Росії, а також сприятиме точній ідентифікації продукції з державою, в якій вона була вироблена.

Нагадаємо, уже третій місяць чимало українців бойкотують товари російського виробництва. Опитування свідчить, що 52% українців позитивно або скоріше позитивно ставляться до бойкоту російських товарів, при цьому трохи більше третини респондентів, а саме 39%, відповіли, що самі їх бойкотують.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.