Оголошення
02:27, 16 тра 2014
1284
0

Санкції подіють на Путіна тоді, коли вони будуть частиною стратегії - Daily Beast

Санкції подіють на Путіна тоді, коли вони будуть частиною стратегії - Daily Beast
Admin
Фото: НУС

Оглядач американського видання радить Заходу зробити санкції проти Кремля більш жорсткими і системними.

Санкції США і ЄС проти агресивної Росії подіють лише тоді, коли вони стануть частиною послідовної стратегії і перестануть бути цією "стратегією", дієвість якої сумнівна.

Про це пише Меган О'Салліван на сторінках The Daily Beast. Журналістка проаналізувала історію санкцій, які Захід хоч колись вводив проти інших країн.

Перед усім, йдеться в статті, санкції повинні мати чіткі цілі, а в тих, хто їх накладає, не повинно бути розбіжностей у поглядах і трактуванню цих цілей.

"Якщо один гравець санкцій сприймає цей інструмент як засіб зміни режиму, у цільової країни немає особливих стимулів змінювати свою поведінку, навіть якщо інші пропонують полегшити санкції", - йдеться в статті з посиланням на тиск Заходу на Ірак в 90-х роках.

Автор статті також зауважує, що санкції не можуть бути самі по собі стратегією і повинні бути частиною комплексу дій.

"Односторонні торговельні і інвестиційні санкції приносять лише обмежену користь, особливо щодо товарів, представлених на світовому рикну", - йдеться в статті.

Автор зауважує на фактор глобалізації, який зводить нанівець торговельні санкції і робить їх лише незручністю.

"Не варто сподіватися, що м'які санкції дозволять досягти амбіційних результатів. Більшість режимів швидше будуть миритися з незручностями через санкції, ніж підуть на поступки, які можуть поставити під удар їхній правління", - йдеться в статті.

Автор зауважує, що Заходу у випадку з Росією варто розробити багатосторонню систему з чіткою метою, в якій санкції будуть відігравати лише певну роль. Крім того, Вашингтон і Брюссель повинні використати глобалізацію на свою користь, а не намагатися її побороти.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.