Оголошення
02:02, 16 тра 2014
1257
0

"Нафтогаз" запропонував "Газпрому" компенсувати 2 млрд куб.м газу "Чорноморнафтогазу", присвоєного після анексії Криму

Admin
Фото: НУС

Таку пропозицію НАКу було направлено разом з передарбітражною претензією та пропозиціями української сторони щодо врегулювання газового конфлікту.

НАК "Нафтогаз України" звернулася до російського "Газпрому" з пропозицією компенсувати і закачати в українські ПСГ 2 млрд куб. м природного газу як компенсацію за газ, який знаходиться на балансі "Чорноморнафтогазу".

Про це повідомив заступник міністра енергетики і вугільної промисловості України Ігор Діденко на прес-конференції у Києві в четвер, 15 травня.

За його словами, таку пропозицію НАКу було направлено разом з передарбітражною претензією та пропозиціями української сторони щодо врегулювання газового конфлікту.

"Нафтогаз України" надіслав 28 квітня листа "Газпрому" з пропозицією врегулювати на корпоративному рівні це питання", - повідомив Діденко.

Як відомо, на території України розташовано 13 ПСГ. З них 12 (загальною активною потужністю близько 31 млрд куб. м) знаходяться на материковій частині і експлуатуються оператором української ГТС - компанією "Укртрансгаз".

Ще одне ПСГ (Глібовське) розташоване у Криму та перебуває на балансі "Чорноморнафтогазу". Його потужність становить 1 млрд. куб. м активного газу (у разі реконструкції - з можливістю збільшення до 3 млрд. куб. м).

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.