Оголошення
01:17, 29 квітня 2014
1376
0

Італійська ENI готова допомогти Україні з газом

Італійська ENI готова допомогти Україні з газом
Admin
Фото: НУС

ENI ставить метою прокачувати в Київ щорічно більше 3 мільярдів кубів газу.

Італійська компанія ENI розглядає можливість допомогти Україні з поставками газу. Про це повідомив голова правління корпорації Паоло Скароні в інтерв'ю італійському телеканалу RAINEWS.

За словами Скароні, така ініціатива є наслідком його недавньої зустрічі в Києві з міністром енергетики Юрієм Проданом. Під час переговорів мова йшла саме про послаблення залежності України від російського "Газпрому".

Як пояснив Паоло Скароні, найближчим часом ENI може прийняти рішення про постачання надлишкового газу в Україну через близькі європейські країни. Це може бути Словаччина, з якої Київ підписав меморандум про реверсні поставки газу в Україну.

ENI ставить метою прокачувати в Київ щорічно більше 3 мільярдів кубів газу. Італія імпортує з Росії майже 30% природного газу, решту купує в країнах Північної Африки та Північної Європи.

Сьогодні Київ і Братислава підписали меморандум про реверсне постачання газу в Україну. За словами українського прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, меморандум передбачає поставку до 8 мільярдів кубів газу в рік, але після певних досліджень ці обсяги можуть бути збільшені.

Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.