Оголошення
20:22, 28 грудня 2013
1229
0

Українцям з високими зарплатами доведеться обов'язково декларувати доходи

Українцям з високими зарплатами доведеться обов'язково декларувати доходи
Admin
Фото: НУС
Міністерство доходів і зборів України, в рамках обговорення концепції реформи декларування доходів громадян, запропонувало встановити поріг доходу (або кредитного зобов'язання), обов'язкового до декларування, у розмірі не менше 120 мінімальних заробітних плат на рік - близько 156 тис. грн.

Про це повідомили в прес-службі Міндоходів з посиланням на директора департаменту оподаткування фізосіб В'ячеслава Бусарєва.

"Це буде не раніше 2016 року. Ми підготували концепцію декларування, її винесуть на обговорення громадськості, а також всіх міністерств. Після того, як ми отримаємо всі доповнення, то доопрацюємо законопроект і подамо в Раду", - цитує прес-служба Бусарєва.

Як наголошується, декларації також доведеться подавати тим, хто володіє майном вартістю 1 200 мінімальних зарплат - 1,56 млн грн.

У той же час цифри не є остаточними і можуть бути збільшені в ході громадського обговорення концепції. Крім того, обговоренню підлягає перелік категорій громадян, для яких декларування буде необов'язковим, а також перелік декларованого майна.

У прес-службі Міндоходів відзначили, що в основу концепції реформ покладено кращий досвід декларування доходів та адміністрування податку на доходи фізосіб. "Разом з нашими партнерами - аудиторською компанією PricewaterhouseCoopers - ми вивчили принципи декларування, які використовуються в провідних країнах світу, зокрема, США, Канаді, Німеччині, Франції, Швеції, Фінляндії, Данії, Італії, Австралії, Новій Зеландії та Сінгапурі", - повідомили в прес-службі.

У зв'язку з цим у Міндоходів закликали експертне співтовариство і громадськість активніше залучатися до обговорення концепції з метою обрати найбільш оптимальну модель декларування доходів для України.

"Міністерство безкомпромісне тільки в одному: реформа потрібна українському суспільству. Українці вже довели свою громадянську зрілість і готовність жити за європейськими стандартами. Ми повинні впроваджувати такі стандарти у всіх аспектах життя, включаючи податкові відносини між громадянином і державою", - підкреслили в Міндоходів, додавши, що реформа декларування необхідна також з точки зору боротьби з тіньовим сектором економіки, корупцією та надання компенсаторів для поступового зниження податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

Як повідомлялося, введення в Україні загального декларування обговорюється з осені 2012 року, коли Державна податкова служба, яка увійшла до складу Міністерства доходів і зборів, заявила про готовність до введення загального декларування доходів.
Ctrl
Enter
Помітили помИлку
Виділіть текст і натисніть Ctrl+Enter
Коментувати (0)
Інформація
Відвідувачі, що знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.